Wie zijn wij eigenlijk?

“Wij” zijn eigenlijk ik. Dus overal waar u “wij” leest op deze website moet u eigenlijk “ik” lezen. Als men over zichzelf schrijft in meervoud dat noemt men dat pluralis majestatis, maar ik kan u garanderen dat we ons niet verheven voelen boven een ander. Het staat gewoon wat professioneler als ik het éénmans-team van mij als “wij” omschrijf. Tegelijkertijd biedt het de gelegenheid tot uitbreiding. Een volgende logische vraag zou zijn: Wij ben ik dan eigenlijk?

Dat is een vraag die ik mijzelf al meerdere malen heb afgevraagd tijdens mijn leven maar dat is meer op een hoger spiritueel niveau. Dat is hier natuurlijk niet wat er gevraagd wordt dus hier een korte, aardse omschrijving van de persoon ik die luistert naar de naam André Stoop.

Ik ben een vrolijke man van 40 jaar en ik woon in het gezellige Valkenswaard in Noord-Brabant. Al sinds mijn jeugdjaren ben ik gefascineerd en bezig geweest met computers en alles wat daar mee te maken heeft. Ik kan me de dag dat we thuis onze eerste pc kregen nog heel goed herinneren. Volgens mij was het halverwege de jaren 80 ergens. Het was een computer van Philips, en er zat een beeldscherm bij die alleen groene kleuren weer kon geven. En er zat geen muis bij want Windows bestond toen nog niet dus was een muis niet eens nodig. Vanaf die dag is er haast geen dag voorbij gegaan dat ik, op wat voor manier dan ook, met computers ben bezig geweest.

philips-nms9100

Al vrij snel bleek dat ik een affiniteit had met de computer en alles wat er gedaan kon worden met behulp van de computer. Zowel softwarematig maar ook hardwarematig. Ik beschik gelukkig over een autodidact vermogen dus heb mezelf bijzonder veel aan geleerd door gewoon te doen. Fouten maken is daar een essentieel onderdeel van en die heb ik dan ook meer dan voldoende gemaakt. Tot op de dag van vandaag is dat voor mij vaak een manier om mezelf te verrijken met kennis die ik eerder nog niet had opgedaan. Wijze lessen uit het verleden hebben me geleerd om dit “aanrommelen” alleen maar te doen in een beschermde testomgeving. Alle opgedane kennis kan in de praktijk ingezet worden.

Na het MS-DOS tijdperk kwam natuurlijk het Windows tijdperk. Wat ineens een hele lading aan nieuwe mogelijkheden met zich meebracht. En als jonge leergierige knul zat ik er altijd bovenop. Zoveel zelfs dat mijn resultaten op school er toentertijd wel eens onder leden. Typisch iets waar je op latere leeftijd met de wijsheid van nu van denkt bij jezelf; had ik dat toen maar anders aangepakt.

win31

Toen het internet zijn intrede begon te doen in Nederland waren mijn ouders gelukkig bereid om als pioniers al heel snel een internet abbonement te nemen. Deels vanwege mijn aandringen maar ook omdat ze zagen dat mijn affiniteit met heel de technologie misschien wel eens iets zou kunnen zijn wat in mijn toekomst nog belangrijk zou kunnen worden. Iets waar ik ze achteraf gezien enorm dankbaar voor ben want voor mij was dit een hele nieuwe tak van mogelijkheden en het voelde dan ook erg prettig en vertrouwd zelfs om met al deze technieken aan de slag te gaan. Tot op de dag van vandaag. Zodra een nieuwe technologie zijn intrede doet, met name in het open-source circuit, dan zorgt mijn natuurlijke interesse er voor dat ik daarmee in de weer ga. Mijn kennis uitbreiden dat gaat dus eigenlijk een beetje vanzelf. Nu ik dit geschreven heb en het even teruglees stelde ik mijzelf de vraag waar deze interesse dan eigenlijk precies vandaan komt maar daar heb ik zo snel eigenlijk geen antwoord op. Het is gewoon iets wat ik nou eenmaal doe.

33.6k-modem

Ook nadat ik stiekem de telefoonkabel het gesplitst en naar mijn slaapkamer had gelegd, en zodoende mijn ouders heb opgezadeld met een enorme rekening voor de internet inbelkosten, hebben ze me ondersteund in mijn hobby en passie voor computers en het internet. En zoals ik eerder al zei ben ik ze daar enorm dankbaar voor want het heeft voor mij de weg vrijgemaakt om te kunnen doen wat ik het liefste deed en uiteindelijk is dat ook bepalend geweest in mijn beroep keuze. En nu zijn we vele jaren verder, en nog steeds is het iets wat me blijft fascineren en waar ik dagelijks op wat voor manier dan ook mee bezig ben. Net zoals iedereen tegenwoordig dezer dagen want we hebben allemaal de kracht van het internet in onze broekzak zitten en dat is een geweldig iets.

We leven in interessante tijden en naar mijn mening bevinden we ons nu in een periode waarin we onszelf gaan afvragen in hoeverre we ons willen laten leiden door technologie. Dit met name omdat we zien dat er generaties zijn ontstaan waarin mensen met niets anders meer bezig zijn dan de technologie. En teveel van iets is nooit goed. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we als mensen vanzelf weer een evenwicht zullen gaan vinden hierin. En om weer even in het kader van deze website te spreken; wij zijn  van mening dat iedereen de gelegenheid moet hebben om zichzelf uit te kunnen drukken of zelfs geld te verdienen op het digitale platform en die kans bieden wij hier bij Puntenel Hosting.