Domein Mapping

Als u graag een nieuwe domeinnaam aan wil vragen voor een website die bij bij ons draait, dan kunnen wij dat regelen voor u. Graag verwijs ik u dan door naar deze pagina waar u alle nodige informatie kan vinden. Als u eerder al een domeinnaam heeft aangevraagd bij een derde partij, en deze graag wil gebruiken voor uw site hier bij Puntenel Hosting, dan raad ik u aan om verder te lezen.

Bij Puntenel hosting krijgt u sowieso een uniek website adres wat zal beginnen met https:// (want al onze websites zijn beveiligd met een ssl certificaat), vervolgens uw gekozen naam, en eindigen met puntenel.nl. Dus stel dat u graag een website wil met de naam “Mijn Webshop” dan zou het unieke adres er zo uit komen te zien: “https://mijnwebshop.puntenel.nl”.  In dit voorbeeld noemen we “mijnwebshop” een subdomein van het domein puntenel.nl. Als u liever een al bestaand, of zelfs nieuwe domeinnaam wil gebruiken voor uw site, dan kan dat door een technologie die we domein mapping noemen. Als u hier voor kiest dan hoeft u geen gebruik meer te maken van een subdomein van puntenel.nl. Een voorbeeld; als u eigenaar zou zijn van het domein voorbeeld.nl, dan zal uw website te vinden zijn op voorbeeld.nl en/of www.voorbeeld.nl.

Domein Mapping maakt het mogelijk om een bestaande domeinnaam te laten verwijzen en actief te gebruiken voor een website bij Puntenel.nl. Een voorwaarde is echter wel dat u het beheer heeft over uw domeinnaam. U moet namelijk bij de provider waar u het domein heeft aangevraagd handmatig een DNS wijziging uitvoeren of aan ze doorgeven. Een DNS wijziging uitvoeren is simpel gezegd niets meer dan het wijzigen van de gegevens waarin is opgeslagen naar welke webserver het domein moet verwijzen. U kunt het vergelijken met een adreswijziging doorgeven bij PostNL als u gaat verhuizen. Wij zijn best bereid om dit uit handen te nemen en voor u te doen maar hou er dan wel rekening mee dat we dan uw inloggegevens nodig zullen hebben. Als u zelf in staat bent om die wijziging, al dan niet met onze assistentie, uit te voeren dan juichen we dat alleen maar toe.

De provider waar u uw domein heeft aangeschaft geeft u ongetwijfeld de mogelijkheid om via een web interface de DNS gegevens voor uw domein aan te passen. Over het algemeen laten hosting providers domeinen naar hun eigen webservers doorverwijzen omdat ze aannemen, of hopen, dat u ook webhosting als service bij ze afneemt. Vaak worden er ook pakketten door ze aangeboden die alles in één bieden. Dus zowel een domeinnaam als webhosting voor kleine, middel, of grote websites met weinig, gemiddeld of veel bandbreedte verkeer. Domeinnamen kosten vrijwel overal ongeveer hetzelfde, maar de webhosting is waar de providers hun verdiensten op halen en deze worden dan ook aangeboden van redelijke prijzen tot absurd hoge prijzen.

Onderstaand voorbeeld zal in de meeste gevallen voldoende informatie geven maar omdat niet iedere situatie hetzelfde is kan het ook afwijken en zijn overige acties vereist. Mocht dit het geval zijn neem dan contact met ons op want samen komen we er dan wel uit. Ook als u zelf niet weet hoe of waar u een DNS wijziging kan opgeven voor uw domein neem dan gerust contact op met ons. Indien u al bekend met het wijzigen van DNS records dan of dit niet als obstakel ervaart dan zou u met onderstaande informatie voldoende geïnformeerd moeten zijn.


Volgt nog…